~Κωνσταντίνα Πάλλα~

Πατήστε Play για να ακούσετε την συνέντευξη

Καλή σας ακρόαση
Κωνσταντίνα Πάλλα ζωντανά στο Εν-τεχνο.gr 6-3-2018

eg

Η Κωνσταντίνα Πάλλα πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στη δισκογραφία. Η ανερχόμενη ερμηνεύτρια αλλά και τραγουδοποιός έχει βρήκε διέξοδο της ζωής της μέσα από τη μουσική και ασχολείται με αγάπη και προσήλωση από πολύ μικρή ηλικία, ξεκινώντας από νωρίς σπουδές στη θεωρία της μουσικής και στην κιθάρα.

Ξεχωρίζει για την ικανότητά της να αναμειγνύει το έντεχνο με το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε διάφορες σκηνές της πόλης της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, έχοντας καταγράψει συνπραξις με δεξιοτέχνες μουσικούς και αναγνωρισμένους δημιουργούς.

Η παρθενική της εμφάνιση στη δισκογραφία συντελείται με ένα όμορφο τραγούδι που τιτλοφορείται "Αν δεν ήσουν εδώ".

Η Κωνσταντίνα Πάλλα εξωτερικεύει την εσωτερική της δύναμη που την κυριεύει και την καταθέτει με μία ερμηνεία που σε ταξιδεύει πάνω στη μουσική και τους τοίχους που υπογράφει ιδιοχείρως.

eg

Κωνσταντίνα χαίρομαι που είμαστε εδώ για αυτή τη συνέντευξη. Προφανώς και θα αρχίσω με το να σε ρωτήσω πώς είσαι και τι κάνεις;

Είμαι πολύ καλά είμαι ενθουσιασμένη γιατί κυκλοφόρησε η πρώτη μου δουλειά με τίτλο "Όνειρα" πριν λίγο καιρό και ανυπομονώ να δω τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου αλλά και τις δικές σας προφανώς στα ακούσματα των τραγουδιών

Όνειρα!!! Tιτλοφορείται ο νέος δίσκος σου. Προσωπικά άκουσα με μεγάλη προσοχή τα τραγούδια, όμως πριν από αυτό το βήμα θέλω να μου πεις τη διαδρομή σου μέχρι να φτάσεις εδώ;

Γεννήθηκα στα Τρίκαλα όπου μέχρι τα 18 έμεινα εκεί και άκουγα τα βαριά παλιά λαϊκά τα βαριά εννοώ με την έννοια της σημαντικότητας τους δηλαδή λαϊκά του Βασίλη Τσιτσάνη του Απόστολου Καλδάρα. Αυτά είναι τα πρώτα μου ακούσματα σαν παιδί, στη συνέχεια πηγαίνει για σπουδές στην Έδεσσα όπου σπούδασα μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκεί έρχομαι σε επαφή με τη Βαλκανική μουσική περισσότερο με τα Χάλκινα τα δικά μας που λέμε εκεί πάνω και τα τελευταία 7 χρόνια βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη όπου ζω και εργάζομαι ως τραγουδοποιός και τραγουδίστρια αλλά τα βράδια και διδάσκω μουσικής ωδεία.

Πριν προχωρήσουμε όμως, θα ήθελα να μου πεις γιατί επέλεξες να γίνεις τραγουδοποιός; Αν και να φανταστώ ότι βέβαια η επιλογή σου μέχρι αυτή τη στιγμή σε έχει δικαιώσει;

Κοίταξε αρχικά δεν το επέλεξα εγώ με επέλεξε, θυμάμαι από μικρή ηλικία να προσπαθώ να μιλήσω στους γύρω μου μέσα από στιχάκια από μουσική και τραγούδια, ήταν έμφυτο, ήταν μία εσωτερική μου ανάγκη και απλά είχα τη χαρά να την εξωτερίκευσω από μικρή ηλικία να του το εντοπίσουν και οι γονείς μου και να με στηρίξουν σε αυτό στέλνοντας με και σε ωδεία για να σπουδάσω μουσική. Με έχει δικαιώσει μέχρι τώρα από την άποψη ότι κάνει καλό στην ψυχή μου αρχικά, αφού καταφέρνω και μπορώ για την ώρα να ζω μέσα από αυτό είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

eg

Έχεις κάνει πολλές Live δουλειές σε αρκετές μουσικές σκηνές, πως βλέπεις τις μέρες μας στον κόσμο που σε ακολουθεί;

Η αλήθεια είναι , δουλεύω πολύ λίγα χρόνια σε σχέση με άλλους καλλιτέχνες, ενεργά δουλεύω δέκα τρία χρόνια σχεδόν. Ο κόσμος παρόλο που περνάει πολύ δύσκολα και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να βγαίνει τόσο συχνά όσο θα ήθελε , κάθε φορά που έρχεται με όποια δυσκολία , με όποιο πρόβλημα και αν έχει , έχει την ίδια δίψα να ακούσει καλή μουσική. Έχει την ίδια δίψα να ενωθεί ψυχικά μαζί σου , να σου ζητήσει τραγούδια, να ακούσει τις προτάσεις σου. Είναι το ίδιο ανοιχτός, πιστεύω η ψυχή μας δεν αλλοιώθηκε από την οικονομική κρίση και το πέρασμα των χρόνων τελικά.

Κωνσταντίνα, τώρα που είσαι μέλος στην δισκογραφική οικογένεια της Minos EMI μπαίνεις σε κάτι πιο μεγάλο όπως είναι τα studio , το ραδιόφωνο κ.λ π , θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσο δύσκολη είναι η αναγνωρισημότητα για εσένα;

Είμαι αρχικά πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην οικογένεια της Minos EMI , ήταν ένα παιδικό μου όνειρο ,τότε που έπαιρνα τους πρώτους δίσκους , τα πρώτα cd και έλεγα μακάρι και εγώ μια μέρα να καταφέρω . Όταν μπήκα πρώτη φορά στην εταιρία και είδα στους τοίχους τους που έχουν τους δίσκους, τους χρυσούς και πλατινένιους , ένιωσα ένα απίστευτο βάρος ευθύνης πάνω μου , τώρα που μπήκες και εσύ εδώ πρέπει να κάνεις κάτι καλό , αν όχι τόσο καλό τουλάχιστον άξιο να βρίσκεται σ' αυτήν την οικογένεια. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και ευχαριστώ την ομάδα μου στην εταιρία και αυτή η πίστη μου δίνει ένα κίνητρο να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.

eg

Εννέα τραγούδια ο δίσκος , εννέα σημαντικά όνειρα, ποιο όμως από αυτό το όνειρο ήταν ο εμπνευστής ώστε να συλλέξεις στην παρέα και τα άλλα οχτώ και να γίνουν σήμερα ένας δίσκος;

Νομίζω, ότι όλο αυτό ολοκληρώθηκε με το « Εδώ θα μείνω » αν και όταν έγραψα το «Εκεί που πας » ήταν η στιγμή που λέω έχω ένα δίσκο στα χέρια μου , που είναι οι αλήθειες μου και νιώθω ότι είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά και θέλω να την μοιραστώ με τον κόσμο.

Πως βλέπεις την πορεία των ραδιοφωνικών σταθμών τώρα εν έτη 2018;

Χαίρομαι πολύ με τα ραδιόφωνα που δεν ασχολούνται μόνο με playlist , χαίρομαι τα ραδιόφωνα που κάνουν συνεντεύξεις , σας εσάς εδώ, που δίνουν χώρο σε νέους καλλιτέχνες , που έχουν την δική τους άποψη ,που έχουν κάτι να πουν. Που δεν κλείνονται σε μια συγκεκριμένη PlayList που παίζει κάθε μέρα τα συγκεκριμένα τραγούδια. Το τραγούδι γεννιέται κάθε μέρα , είναι ένας ζωντανός οργανισμός στην Ελλάδα και πρέπει να το σεβόμαστε , να το αγαπάμε και να του δίνουμε βήμα.

Πόσο ισχύει ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που αγαπάμε στη ζωή μας γιατί και σ' αυτό πετυχαίνουμε όπως όλα δείχνουν;

Αρχικά πρέπει να αναθεωρήσουμε το θέμα της αγάπης και να δούμε τι είναι αυτό που πραγματικά αγαπάμε . Τι αγαπάμε εμείς και όχι τι αγαπάνε οι γύρω μας , η οικογένειά μας , τι μας επιβάλλουν δηλαδή. Όταν βρούμε αυτό που αγαπάμε μέσα μας , είμαστε υποχρεωμένοι να το τιμήσουμε και να το πράξουμε . Αυτό θα μας οδηγήσει στη πραγματική ευτυχία και σε μια ψυχική λύτρωση.

Κωνσταντίνα θα ήθελα να μου πεις τι σε ξενίζει περισσότερο και τι σου αρέσει περισσότερο βέβαια στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας;

Με ξενίζει περισσότερο που έχει γίνει Showbiz και λιγότερο τέχνη, είναι βέβαια σε παγκόσμιο επίπεδο όλο αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι μέσα από την μουσική και την τέχνη ακόμα βλέπω κόσμο που κάνει μεγάλα όνειρα και προσπαθεί να μεταδώσει την θετική του ενέργεια και την αγάπη του.

eg

Σ' αυτό το δίσκο που κρατάμε στα χέρια μας με τίτλο όνειρα, υπάρχουν πιστεύεις διαχρονικά τραγούδια ;

Αυτό δε μπορώ να το κρίνω εγώ, σίγουρα θα ήθελα να είναι κάποια από αυτά διαχρονικά, αυτό θα το δείξει μόνο η ιστορία ο χρόνος και ο κόσμος. Ότι και να πω εγώ, μακάρι το εύχομαι.

Υπογράφεις τους στίχους και την μουσική στο άλμπουμ, η δισκογραφία του σήμερα αλλάζει , γιατί μπορούμε να πούμε ότι πεθαίνει έτσι όπως την γνωρίζουμε ;

Δυστυχώς αλλάζει η δισκογραφία γιατί αλλάζει ο κόσμος, αλλάζει η τεχνολογία και η τεχνοτροπία που γίνονται κάποια πράγματα . Υπάρχει πιο μπροστά το διαδίκτυο αυτή τη στιγμή , η τέχνη γίνεται ένα άυλο προϊόν όπως ήταν πάντα αλλά το cd δεν είναι όπως ήταν κάποτε και το βινύλιο, μετά ήρθε το cd και τώρα σιγά-σιγά ο κόσμος αγοράζει τα κομμάτια από το ιντερνέτ και τα έχει στο κινητό του , στο τάμπλετ του . Λογικό να αλλάξουν κάποια πράγματα αλλά εγώ είμαι ρομαντική και μ' αρέσει να έχω το υλικό στα χέρια μου , να κρατάω στα χέρια μου τον δίσκο, ελπίζω να μη σβήσει σαν υλικό σαν προϊόν. Βέβαια τα χρήματα και τα κόστη είναι πολύ υψηλά για μια εταιρία για να εκδώσει καινούρια Cd , αλλά αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί νομίζω θα τα καταφέρουμε να το κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο.

Θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας μερικά πράγματα για αυτόν τον δίσκο και την έμπνευση αλλά και την επιλογή των τραγουδιών.

Η έμπνευση έχει έρθει σε διάφορες χρονικές περιόδους στη ζωή μου, το πιο παλιό τραγούδι που έχω γράψει είναι το «Φεγγάρι » που γράφτηκε στα χρόνια της Έδεσσας ακόμα, έχω εμπνευστεί και από έρωτες και από φίλους . Έχω πει το «Κάνε ένα βήμα » γράφτηκε το πρώτα χρόνια μνημονίων στην Ελλάδα, βλέποντας ειδήσεις προσπάθησα να βρω μες την απελπισία μου μια ελπίδα και το έγραψα. Οποιαδήποτε αληθινή στιγμή της ζωής μου είναι αυτό που με εμπνέει . Διαλέξαμε αυτά τα κομμάτια γιατί θεωρώ ότι μαζί μπορούν να σου πουν την αλήθεια μου.

eg

Αγαπημένες σου μουσικές επιρροές ;

Εντάξει δε μπορώ να βγάλω από την καρδιά μου τον Βασίλη Τσιτσάνη που ήταν τα πρώτα μου ακούσματα , στιχουργικά τον Κώστα Βίρβο , την Ευτυχία Παπαγιανοπούλου , αλλά αυτή που με στιγμάτισαν περισσότερο ήταν ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Επικαιρότητα παρακολουθείς και αν ναι τι σε τσατίζει περισσότερο ;

Φυσικά και παρακολουθώ γιατί πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για ότι γίνεται στο κόσμο και τη χώρα μας. Πρέπει να είμαστε στο σήμερα γιατί αν δεν οφείλουμε εμείς οι καλλιτέχνες ποιος άλλος οφείλει να είναι . Αυτό που με τσατίζει είναι που ο κόσμος βλέπει αυτά όλα γύρω του και δεν αντιδράει . Το πώς έχουμε κοιμηθεί, το πώς έχουμε κοιμήσει την συνείδηση μας . Και εγώ προσωπικά δε με βγάζω από έξω, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο όλοι μας . Αυτή τη στιγμή παιδιά πεθαίνουν στη Συρία κανείς δε κάνει κάτι για αυτό , δεν είναι λυπηρό;

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα στη πορεία ενός τραγουδιστή;

Να μη χάσει την ψυχή του νομίζω , να μη ξεφύγει από το στόχο του , να μείνει πάντα υπηρέτης της τέχνης του και να προσπαθεί να εξελίσσεται και να το κάνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο . Να σέβεται αυτό που κάνει. Δεν είμαι κάποιος ανώτερος επειδή μου δόθηκε ένα δώρο και έχω μια καλή φωνή , έχω μια ευθύνη παραπάνω που μου δόθηκε μια καλή φωνή και να μπορώ να επηρεάσω συναισθηματικά τον κόσμο. Άρα πρέπει να σκέφτομαι τι πρέπει να δώσω , τι έχω υποχρέωση να δώσω.

Η σχέση σου με τους θαυμαστές σου ποια είναι ;

Φιλική , πολύ φιλική . Μου αρέσει να κάθομαι μετά τα live να μιλάω με τον κόσμο να μου λέει τις εντυπώσεις του , τι τους άρεσε τι δεν τους άρεσε, να ξέρω πως είναι ψυχολογικά και μετά να ανεβαίνω και με ένα τραγούδι να τους κάνω να χαμογελάνε , να τους βοηθάω στις ψυχικές καταστάσεις που βιώνουν.

eg

Υπάρχει απομυθοποίηση στο επάγγελμα σας αυτή την εποχή;

Απομυθοποίηση δε ξέρω αλλά μπορεί ένα καλλιτέχνη να τον ανεβάσεις πολύ ψηλά και αύριο να μην τον θυμάσαι καν . Υπάρχει ο μύθος των τραγουδιστών, υπάρχει ο μύθος των καλλιτεχνών γενικότερα αλλά πολύ εύκολα διαγράφουμε και μάλιστα διαγράφουμε καλλιτέχνες με μεγάλη πορεία.

Αυτό τι το προκαλεί , δηλαδή σήμερα η Κωνσταντίνα έχει ένα καινούριο δίσκο , εννιά υπέροχα τραγούδια , θα τα ακούσουμε θα τα ξανά ακούσουμε , γιατί αύριο τα φώτα μπορεί να σβήσουν για την Κωνσταντίνα ; Τι μπορεί να φταίει ότι πλέον τους καλλιτέχνες τους βλέπουν σαν ανακυκλώσιμα υλικά;

Θεωρώ ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε χάσει τις αξίες μας , οπότε αν ένας άνθρωπος θεωρηθεί αξία κάποια στιγμή στη ζωή μας είναι απλό τελικά να σταματήσει να θεωρείται αξία στη ζωή μας. Αποξενωθήκαμε τόσο πολύ από τους γύρω μας και από τον ίδιο μας τον εαυτό που δεν μπορούμε να κρατήσουμε αξίες και για να νιώσουμε καλύτερα ενδεχομένως κάποιες στιγμές είναι πολύ εύκολα να μειώσεις τον άλλον για να νιώσεις εσύ καλύτερα. Γιατί το να σκάψεις μέσα σου να σε βρεις και να σε αναγάγεις στο επίπεδο που σου ανήκει και που είσαι και δε βλέπεις το πόσο ψηλά είσαι τελικά , θέλει πολύ δουλειά. Οι δύσκολοι ρυθμοί της ζωής μας, μας οδηγούν στο να μη ψάχνουμε μέσα μας και απλά να γειώνουμε το γύρω περιβάλλον . Ίσως εκεί οφείλεται .

Θα επιμείνω ακόμα λίγο σ' αυτή την ερώτηση, παίζει ρόλο και η κάθε δισκογραφική εταιρία που έχει στην αγκαλιά της τον οποιονδήποτε καλλιτέχνη ή οποιονδήποτε τραγουδοποιό ; Τα φώτα για τον οποιονδήποτε καλλιτέχνη τα σβήνει η εταιρία ;

Οι εταιρίες έχουν πολύ μεγάλη δύναμη, αναμφισβήτητα αλλά δε θέλω να πιστέψω πως είναι οι Θεοί στη μουσική και τα κάνουνε και κινούνε τα νήματα. Ο κόσμος έχει ευθύνη να ψάχνει να νέα παιδιά, να ψάχνει τα παλιά τραγούδια , να έχει την δική του άποψη . Πέρα από αυτό που του πλασάρουν να ψάχνει τι κρύβεται από πίσω . Ένας καλλιτέχνης θεωρώ ότι έχει ευθύνη να ψάχνει αν του ταιριάζει η εταιρία η οποία είναι , δηλαδή αν είσαι ένα χρόνο σε μια εταιρία και βλέπεις ότι η συνεργασία σας δε πηγαίνει εκεί που θέλεις , θα πρέπει να φύγεις και να πας σε μια άλλη εταιρία . Μην αφήσεις αυτό να πάει να συνεχίσει και να πέφτεις. Έχω ευθύνη σαν καλλιτέχνης έχει και η εταιρία. Έχουμε την ίδια ευθύνη. Από εκεί και πέρα αν ένα προϊόν , ένα μουσικό προϊόν , όπως αυτή τη στιγμή είμαι εγώ να μη φανεί σ' αυτή την ζωή, να φανεί στην επόμενη γενιά. Μπορεί εγώ να αξίζω και όσο ζω να μην έχω την έκταση και την έκθεση που θα θέλω αλλά μετά θάνατον να μου δοθεί αυτή η αναγνωσιμότητα ενδεχόμενος.

eg

Με τα Social Media ποια είναι η σχέση σου;

Πρέπει να είμαστε στο σήμερα, πρέπει να είμαστε online εμείς οι καλλιτέχνες γιατί από εκεί επικοινωνούμε με τον κόσμο μας. Έχω Facebook , Instagram, έχω ότι χρειάζεται , challenge στο youtube , πρέπει να πηγαίνουμε με τις δυνατότητες που μας δίνει το σήμερα. Είναι ένα πολύ καλό μέσω το ιντερνέτ για να το εκμεταλλευτείς σωστά , το πρόβλημα είναι όταν το εκμεταλλευόμαστε λάθος και όταν υπάρχει υπέρ κατανάλωση .

Θα ήθελα να μου πεις ποιες διαφορές μπορείς να βρει ς ανάμεσα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στο τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος .

Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος διασκεδάζει λίγο πιο χαλαρά, είναι πιο ανοιχτός , πιο χαλαρός εκείνη τη στιγμή , θα διασκεδάσει πιο βαθιά πιο εύκολα ενδεχομένως από την άποψη , θα διασκεδάσει με ποικίλους τρόπους. Δηλαδή μπορεί στο ίδιο πρόγραμμα ένας άνθρωπος να σου ζητήσει ένα τραγούδι του Νταλάρα και μετά να σου ζητήσει ένα τραγούδι πιο καινούριο, πιο φρέσκο ενδεχομένως. Στην Αθήνα ο κόσμος περιμένει η παράσταση να είναι παράσταση , μια παραπάνω ταυτότητα, να είναι πιο συγκεκριμένο αυτό που παίζεις. Αυτό έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Άλλη η διασκέδαση στην Αθήνα άλλη στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καλό και κακό, απλά υπάρχει διαφορετικός κόσμος.

Για το τέλος θα ήθελα να μου πεις τα μελλοντικά σου σχέδια και μέσα σ' αυτά τι live παραστάσεις έχεις ως άμεσα κλειδωμένα σχέδια και με ποιους καλλιτέχνες ονειρεύεσαι να συνεργαστείς.

Άμεσα σχέδια , τις Τετάρτες 7 ,14 και 28 Μαρτίου θα βρισκόμαστε στη Μέλισσα μαζί με τον Γιάννη Δίσκο που είναι ένας των ενορχηστρωτών του δίσκου μαζί με τον Λάμπη Κουντουρόγενη . Ο Γιάννης Δίσκος παίζει πνευστά θα βρισκόμαστε στη Μέλισσα . Την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα ε ίμαι στο The Zoo με τον Μάκη Σεβίλογλου και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Στις 31 Μαρτίου θα βρίσκομαι Τρίκαλα να κάνουμε την παρουσίαση δίσκου, στη γενέτειρα μου με ένα μεγάλο Live μια μεγάλη γιορτή για τον καινούριο δίσκο. Κάθε Σάββατο βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκκη, στη Καλαμαριά στο Τέσσερα και μετά το Πάσχα θα δούμε τα επόμενα σχέδια μας. Θέλω το καλοκαίρι να ταξιδέψε πολύ με τα Όνειρα, θέλω να προσπαθήσω αυτά τα τραγούδια και ότι άλλο έχω στη ψυχή μου να το ταξιδέψω σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Και κάποια στιγμή να βρω λίγες μέρες να ξεκουραστώ για εμένα και να ετοιμάσω και την επόμενη δουλειά. Όσο για τους καλλιτέχνες δε θέλω να σου τους ονοματίσω, θέλω να συνεργαστώ με ανθρώπους που έχουν την ίδια αγάπη και την ίδια ταπεινότητα απέναντι στη μουσική με εμένα. Είναι μεγάλη μου χαρά τώρα που συνεργάζομαι με τον Μάκη Σεβίλογλου , δε το περίμενα , είναι μεγάλος και σπουδαίος καλλιτέχνης , σπουδαίος άνθρωπος και είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι στο πλευρό του. Έχω συνεργαστεί με τον Κώστα Λειβαδά ,μεγάλος τραγουδοποιός της γενιάς μας φυσικά και τον ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι να έρθουν και άλλες συνεργασίες , μακάρι.

Το κλείσιμο αυτής της κουβέντας θέλω να το κάνεις μόνη σου. Θέλεις να κάνεις την αποφώνηση της εκπομπής;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς για την φιλοξενία σας , για την πολύ ζεστή παρέα σας, γιατί στηρίζεται το καλό ελληνικό τραγούδι. Δε ξέρω αν ανήκω εγώ σ' αυτό το τομέα αλλά σας ευχαριστώ για την δουλειά που κάνετε ως μουσικός . Να ευχαριστήσω τους ακροατές μας , εύχομαι να αρέσουν τα κομμάτια μου και να τα ακούσετε αλλά ευχαριστώ και εσάς που δε θα σας αρέσουν τα κομμάτια μου . Θα πω μόνο τα λόγια του ποιητή ότι δεύτερη ζωή δεν έχει . Να την τιμάμε και να την γιορτάζουμε .

Συνέντευξη: Μιχάλης Αδαμάντιου

Επιμέλεια συνέντευξης: Μιχάλης Αδαμάντιου, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος